spam kiri Vikerraadio ja Klassikaraadio ehk Eesti Rahvusringhääling situb postkasti

Üsna halb üllatus kui maksumaksja poolt rahastatud organisatsioon ehk Eesti Rahvusringhääling kakab postkasti oma reklaamteate.
Received: from erosl10 (unknown [192.168.110.221])
by mail.err.ee (Postfix) with SMTP id
——– Original Message ——–

Subject: [SPAM]Vikerraadio uudiskiri
Date: Fri, 21 Aug 2009 16:53:12 +0300
From: Laura Teder <laura.teder@err.ee>
To: Laura Teder <laura.teder@err.ee>
Tere hea kuulaja,
siin on .a href=”http://www.vikerraadio.ee” target=”_blank”>Vikerraadio uudiskiri, milles kutsume kuulama president Ilvese intervjuud, mitmeid eripalgelisi nädalavahetuse saateid ning Raadioteatri toodangut.
Tervitades,
Laura Teder
Vikerraadio turundusspetsialist
6114103
.a href=”mailto:laura.teder@err.ee”>laura.teder@err.ee
PRESIDENT ILVESE INTERVJUU VIKERRAADIOS
Esmaspäevase Vikerraadio saate “Uudis+” külaline on Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.
Ligi tunniajase intervjuu teemade hulgas on töötuse ja tööhõive ning majanduse arenguga seotud probleemid, aga ka piisava debati puudumine ühiskonnas ning ideede vähesusest ja ükskõiksusest tingitud kriis.
“Meie kõigi asi on tulla välja initsiatiiviga, see pole ainult valitsuse asi. Praegune initsiatiivitus valmistab mulle muret,” räägib president. Muuhulgas ütleb Ilves saates välja ka oma seisukoha eurole ülemineku küsimuses ning selles, kas seda tuleks teha iga hinna eest.
Intervjuu president Toomas Hendrik Ilvesega Vikerraadio saates “Uudis+” esmaspäeval kell 13.05. Saatejuht on Lauri Hussar.
RAHVA TEENRID
Saatejuht Aarne rannamäe otsestuudio külalised on Külli-Riin Tigasson ja Peeter Kaldre.
Kuula laupäeval kell 11.05.
Kommenteeri .a href=”http://www.vikerraadio.ee/rahvateenrid”>www.vikerraadio.ee/rahvateenrid
ÜHISKÜLASTUS ENERGIAKESKUSSE
Ühiskülastuse muuseumisari teeb sel laupäeval vahepeatuse Tallinnas Energiakeskuses, mis on 10 aastat tegutsenud vana elektrijaama ruumides Kalamajas. 29. augustist kannab keskus nime Energia Avastuskeskus. Energiakeskus pakub eelkõige lastele ja noortele võimalust teaduste ja nendega seotud seadustega sina peale saada. Lisaväärtuse Tallinna keskusele annab aga see, et kõik stendid ja eksperimendid on suure entusiasti Aare Baumeri enda kätetöö, mitte sisseostetud atraktsioon. Saates on lisaks ekspositsiooni lühitutvustusele ka jutuajamine Aare Baumeri ja keskuse juhatuse liikme Kertu Saksaga muuseumi senisest tõhusast tegevusest ja veelgi suurematest tulevikuplaanidest. Kuulajaile samuti küsimus, millega osaleda suvesarja kuulajamängus. Saate salvestas Mart Ummelas, helirežissöör on Vivika Ludvig. Eetris laupäeval, 22. augustil kell 13.05 ja kordusena südaöösel.
HELIHOIDIS – OLAV EHALA
Laupäeviti kell 16.05 on kavas nostalgiline sari “Helihoidis”, kus pakutakse haaravaid muusikasaateid rikkalikust heliarhiivist.
Sel laupäeval kuulete 1996. a. eetrisolnud saade Olav Ehalast. Saatejuht Jaak Ojakäär.
KEELEKÕRV
Keelenormist ja võimust räägib keeleteadlane Arvi Tavast. Ettekanne on peetud Rahvusringhäälingu keelepäeval. Saate lõpetab rubriik Udo Uibo etümoloogiasõnastikust: mis on siiberdamine. Saate toimetaja on Maris Johannes. Kuula laupäeval kell 17.05.
KUULDEMÄNG
Ardi Liives «Hõbepaber»
Armastus võib alata noore naise kombest kinosaalis süüa. Saatuslikuks saab šokolaad, mille ümber krabisev paber.
Osades: Jutustaja – Gunnar Kilgas. Naine – Anne Paluver. Mees – Jüri Krjukov. Sõbratar – Külliki Saldre. Kino direktor – Urmas Kibuspuu. Administraator – Irja Aav. Vanemdispetšer – Salme Reek. Miilitsamajor – Aare Laanemets. Takso ootaja – Aivo Helm.
Režissöör Heino Kulvere. Helirežissöör Aino Lauri. Muusikaline kujundaja Merike Vaitmaa.
Raadioteater 1980.
Kuula laupäeval, 29.augustil kell 19.05.
MÜSTILINE VENEMAA
Selles saates peatume peamistel sündmustel Moskvas 1922. aasta suvel, sügisel ja talvel. Räägime Glavliti moodustamisest ja organisatsiooni esimesest juhist Lebedev Poljanskist. Intelligentsi väljasaatmisest ja uuest rahast chervonetsist. Saate autor on David Vseviov. Kuula pühapäeval kell 11.20
KUULA RÄNDAJAT – ŠOTIMAA
Ruudulistes seelikutes mehed torupilli puhumas – paljudel on see esimene pilt, mis silme ette tuleb, kui mainida Šotimaad. Kohale jõudes tuleb aga arvestada nii mõnegi tõsiasjaga, milleta sealviibimine ei pruugi just mugavalt sujuda. Näiteks võib mõne vana õdusa hotelli emand rääkida seesugust murrakut, millega harjumine ikka hea tüki aega võtab. Ka šotlaste naljad nõuavad harjumist. Atlandi ookeani lähedusest tingitud tujukas ilm samuti. Ja kuigi Šotimaa kuulub alates 18. sajandist Suurbritannia koosseisu, ei maksa kunagi mainida, et ollakse Inglismaal. Saate autor on Hendrik Relve, toimetaja Haldi Normet-Saarna. Kuula pühapäeval, 23. augustil kell 14.05.
ESMASPÄEVANE SUVITAJA SOOKURGEDEST
Sookurg on Euraasias laialt levinud liik, kuid tema levikuala, arvukus ning seisund on pidevalt muutunud. Uurime lähemalt, mis linnuga on
tegemist ja kuidas on tema kaitse Eestis korraldatud. Vestluskaaslaseks on Keskkonnaameti looduskaitse bioloog Ivar Ojaste.
Välissõnumeid keskkonnavallast vahendab Priit Ennet. Pärast kella 11 uudiseid saab teha virgutusvõimlemist ja seejärel on eetris toidurubriik, kus Krista Taim kõneleb Juta Möldriga terve nädala vältel ravimtaimede korjamisest, säilitamisest ja kasvatamisest. Saate lõpuosas aga otsime vastust kuulajaküsimusele.
.a href=”http://www.vikerraadio.ee/suvitaja”>www.vikerraadio.ee/suvitaja
RIIGITA RAHVAS
Maailmas on 5000 – 6000 erinevat rahvast. Kuigi maailma riikide koguarv ületab 200, on üksnes 66 rahvusel oma riik. Keskööprogrammi saatesari annab ülevaate omariikluseta rahvastest maailma erinevates piirkondades. Kuula uuel nädalal 24.-28. augustini kell 14.05.
Stuudios on Andrus Mölder ja Marje Lenk.
UUE NÄDALA JÄRJEJUTT
Stefan Murr „Neelav liiv”
Rikka mehe noore naise jäljed kaovad mererannal, otsekui oleks ta müstilisel kombel õhku tõusnud. Paraku selgub uurimise käigus maisem tõsiasi: naine on tapetud… Kes võiks olla huvitatud tema surmast?
Kriminaaljutustust loeb Martin Veinmann.
Kuula 24.– 28. augustil kell 11.30 ja 22.30

s

——– Original Message ——–

Subject: Klassikaraadio uudiskiri
Date: Fri, 21 Aug 2009 15:39:22 +0300
From: Laura Teder <laura.teder@err.ee>
To: <laura.teder@err.ee>
Tere hea kuulaja,
siin on Klassikaraadio uudiskiri.
Meeldivat kuulamist!
Klassikaraadio toimetus
BBC PROMS 2009 KLASSIKARAADIOS

Alates 24. augustist saab Klassikaraadiost kahe nädala jooksul kuulata maailmakuulsate muusikute esinemist suurimal ja mainekamal muusikapeol BBC Promsil.
Kontserdid on eetris argipäeviti kell 10 ja kell 19. Otseülekandes vahendab Klassikaraadio esmaspäevased lõunased kammermuusika kontserdid Cadogan Hallist.
BBC Promsi kõrghetke – lõppkontserti “The Last Night”, mida publik jälgib videoekraanidelt mitmes Suurbritannia suurimas pargis- saab kuulata otseülekandes 12. septembril kell 21. Esinevad BBC Sümfooniaorkester ja BBC Singers David Robertsoni juhatusel, trompetist Alison Balsom, metsosopran Sarah Connolly jt.
Promsi algusaegadest peale on kontsertprogrammides pearõhk populaarsetel klassikateostel, tänavu on esindatud kõik tähtpäevaheliloojad – Mendelssohn, Haydn, Händel ja Purcell, samuti pööratakse suurt tähelepanu Stravinski lavamuusikale. Festivali raames toimub 76 kontserti Royal Albert Hall`is, 19 kammerkontserti Cadogan Hall`is ning hulk muid muusikasündmusi.

Lisaks Briti sümfooniaorkestritele ja ansamblitele võtavad tänavu Promsist osa Bambergi Sümfoonikud, Bournemouthi Sümfooniaorkester, Gustav Mahleri noorteorkester, Leipzigi Gewandhausorkester ja Viini Filharmoonia orkester. Staardirigentidest on kohal Valeri Gergijev, Bernard Haitink, Maris Jansons, Esa-Pekka Salonen, Zubin Mehta jt. Promsil esinevad ameerika sopran Dawn Upshaw, saksa kontratenor Andreas Scholl, pianist Martha Argerich, klaveriduo Katia ja  Marielle Labèque jt. Gidon Kremer esitab Philip Glassi Viiulikontserdi, Stephen Hough mängib kõik Tšaikovski klaverikontserdid ning uue, Händelile ja Purcellile pühendatud kavaga “The Musicologist Scores” astub üles Michael Nyman Band.

KLASSIKARAADIO BIRGITTA FESTIVALIL
Opera&Jazz on kirev mikstuur klassikast ja džässist, mis toob kuulajateni julged ideed erinevate stiilide, ajastute ja lavastuste sulamist. Kõlavad maailmakuulsad ooperiaariad ning nende džässarranžeeringud. Esinevad mustanahaline gospellauljatar Joan Faulkner, Moskva Ooperi Helikon sümfooniaorkester maestro Eri Klas’i dirigeerimisel ning Eesti dzässi lipulaev Estonian Dream Big Band Antti Sarpila juhendamisel ja soleerimisel.
Tänast ülekannet vahendab Karin Kopra. Kuula kell 20.
TÄNA DELTAS
* 21. ja 22. augustil annab jazzikontserdi muusik Jalalu-Kalvert Nelson. Trompeti-, klaveri- ja löökpillimängijat küsitles Siim Aimla.
* 21.-23. augustini saab mandril vaadata Jaan Tätte näidendit “Latern”. Theatrumi, VHK Teatrikooli Ja Nargen Festivali koostöös valminud lavaloost räägib noor näitejuht Maret Mikk.
* 22. augustil alustab oma 140. hooaega Tartu laululaval toimuva rahvusvahelise balletigalaga “Vanemuise ballett 70”. Milliseks kujuneb Vanemuise juubelihooaeg, sellest räägib teatrijuht Paavo Nõgene. Küsitles Hedvig Lätt.
* 21.-22. augustil toimub XIII Toila Oru Promenaad. Stuudios käis sündmust tutvustamas korraldaja Rauno Tagel.
* Filmikommentaaris tuleb juttu kahest linateosest: Forumcinemas kinoketis näeb Quentin Tarantino uut filmi “Vääritud tõprad” ja “Sõpruse” ekraanil Leos Carax’i “Boy meets girl”. Kommenteerib Tõnu Karjatse.
* 23. augustil toimub kontsert Tallinnas Noblessneri Valukojas/Nargen Festival Hall’is, ettekandele tuleb Vera Auerbachi “Vene reekviem”. Dirigent Tõnu Kaljustet küsitles Kersti Inno.
* 21.-30. augustini on Tallinnas Kultuuritehase Polymeer Festival. Eklektilisest ja tihedast kavast kõneleb korraldaja Martin Rünk.
* 27. ja 28. augustil annavad Tallinnas ja Tartus kontserte hollandi viiuldaja Janine Jansen ja Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkester, dirigeerib Paavo Järvi. Intervjuu annab Eesti Kontserdi produtsent Svea Ideon-Marks, teda küsitles Mirje Mändla.
Kuula päevase saate kordust keskööl või internetist .a href=”http://klassikaraadio.err.ee/kuularhiiv?saade=76&kid=103″>http://klassikaraadio.err.ee/kuularhiiv?saade=76&kid=103
Saate paneb kokku Pille Olde.
RÄÄGIVAD
Linnast, mälust ja arengust.
Saatejuht Ignar Fjuki külalised on Andres Tarand ja Endrik Mänd.
Kuula tänase saate kordust laupäeval kell 10 või internetist:
.a href=”http://klassikaraadio.err.ee/kuularhiiv?saade=78&kid=110″>http://klassikaraadio.err.ee/kuularhiiv?saade=78&kid=110
“Räägivad” on Klassikaraadio diskussioonisaade, kus aktuaalsetel ja aegumatutel teemadel arutlevad kultuuriinimesed.
NYYD-MUUSIKA: STOCKHAUSEN JA TEMA TOTAALNE MUUSIKA
Karlheinz Stockhauseni 7 päeva kestev ooper “Valgus” on kindlasti üks lääne muusikaloo suurejoonelisemaid, pöörasemaid ja ulatuslikumaid ettevõtmisi üldse. Selle teose kirjutamiseks läks aega peaaegu pool helilooja elust ning see kujunes Stockhauseni uuendusliku helikeele ja mõtteviisi kulminatsiooniks.
Saate autor on Märt-Matis Lill.
Saade oli esmakordselt eetris 10. märtsil 2009.
IDEAALMAAILMADE ARHIIVIST
Tiia Teder tutvustab Peter Gabrieli plaati “Passion” (1989).
Martin Scorcese Jeesuse-filmi muusikaga plaat tekitas seoses filmi ja selle temaatikaga laineid poolteist kümnendit enne Mel Gibsoni linateost. Peter Gabriel on siin abiks võtnud hulga muusikuid mitmelt poolt maailmast ja teinud muusika, kus kohtuvad kultuurid ja tsivilisatsioonid, õhtumaine mõtteviis ja looduslähedane hoiak.
Kuula 22. augustil kell 21.
Saade oli esmakordselt eetris 18. detsembril 2004.
TRADITSIOONI TARKUS
Traditsiooni Tarkus uurib kabalismi – stuudios on saatejuht Peeter Liivi vestluskaaslaseks Hollandi kirjanik Geert Kimpen, kelle raamat “Kabalist” on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu.
Kuula 19. augustil eetrisolnud saate kordust pühapäeval, 23. augustil kell 14.
MIRAAŽ
Pühapäeval 23. augustil pakub varajase muusika tund Miraaž kuulata ansamblit Mediae Vox Ensemble Portugalist. Kavas on Hildegard von Bingeni jt looming 12. sajandist.
Kuula kell 19.05.
FANTAASIA ALUSTAB HOOAEGA UUE AUTORIGA
26. augustil teeb oma esimese Fantaasia kontserdikorraldaja ja muusik Indrek Asukül.
Indrek Asukül visandeid endast: Erinevad inimgrupid ja nende maailmavaated. Etnoloogia ja teoloogia õpingud, erinev maailmamuusika. Väga erilised on hetked kui kuulen täiesti uut helikeelt, muusikalist loogikat, olgu see siis Hispaania plaadipoes, Moskva underground-klubis või koduses keskkonnas – silmad lähevad ikka ühtemoodi hõõguma. Neid muusikalisi avastusi tahan jagada ka “Fantaasia” kuulajatega.
Indrek Asuküli esimene Fantaasia on eetris 26. augustil kell 22.
PÄEVAKLASSIKA DOMINANDID
Esmaspäeval 24. augustil, saatejuht Robert Staak.
Joseph Bodin de Boismortier koomiline ooper “Don Quijote hertsoginna juures”.
Teisipäeval 25. augustil, saatejuht Pille Olde.
Eino Tambergi on nimetatud “romantikuks ja eesti muusika armastuse laulikuks”. Kuulame tema Trompetikontserti aastast 1972, teisest loomeperioodist, mil Tamberg katsetas ka dodekafoonia väljendusvõimalusi, aga jättis läbivaks siiski tonaalse mõtlemise ja dramaturgilise muusikakontseptsiooni. Teose esitavad Indrek Vau ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Nikolai Aleksejevi juhatusel. Samuti ei saa märkamata jätta Tambergi võrratut miniatuuri “Aaria”, Kalev Kuljuse ja Marrit Gerretz-Traksmanni esituses.
Kolmapäeval 26. augustil, saatejuht Nele-Eva Steinfeld.
Dominandi keskpunktis on dirigent Lorin Maazel, kelle juhatusel kõlavad katkendid Modest Mussorgski teosest “Pildid näituselt”.
Neljapäeval 27. augustil, saatejuht Kalev Vaidla.
Dominandiks on Franz Schuberti Sonaat arpeggionele ja klaverile a-moll. Sonaadi tellis tõenäoliselt Vincenz Schuster, kes oli arpeggione virtuoos. Paraku 1823. aastal leiutatud arpeggione kaotas kiiresti esialgse populaarsuse ning selleks ajaks, kui Schuberti Sonaat 1871. aastal postuumselt trükis ilmus, oli instrument juba praktiliselt unustusehõlma langenud. Tänapäeval esitatakse Schuberti arpeggione Sonaati tavaliselt kas tšellol või vioolal. Saates kõlab esimene osa Sonaadist “Arpeggione”. Esitavad Mstislav Rostropovitš tšellol ja Benjamin Britten klaveril.

1 thought on “spam kiri Vikerraadio ja Klassikaraadio ehk Eesti Rahvusringhääling situb postkasti”

Comments are closed.