Spam reklaamifirma Top Tours AS lõpetas pankrotiga

21. mai 2010 oli reedene päev. Juba teist korda käesoleval aastal tuli siis teade reisifirma pankrotistumisest. Esimene juhtum oli reisma.net firmaga (olid ka spam saatjad) aga nüüd oli tegemist suure firmaga, mille käive üle 100 miljoni ja hätta jäi umbes 2500 reisi ostnud inimest. Samuti tuli tellida 3 erilennukit, et välismaal puhkamas olnud turistid oleks võimalik Eestisse tagasi tuua.

Lisame veel artikleid

Reisikorraldaja TopTours andis täna Tarbijakaitseametile teada, et ei suuda täita kohustusi reisijate ees.

http://www.ohtuleht.ee/379750

Top Toursilt reisi ostnud inimesed võivad tarbijakaitse abiga saada tagasi vaid väikese osa juba makstud puhkusereisi rahast.

http://www.ohtuleht.ee/379862

Või siis üks konkreetsem petta saanud kliendi kiri

Firma egiptlasest omaniku Khaled Ibrahimi näol oli tegemist mustkunstnikuga, kes valdas silmamoondamist täiuslikult. Eesti võimud lasid tal siinsel turul takistamatult tegutseda ja õhku müüa, ehkki tema taust oleks pidanud olema struktuuridele ammu teada. Klientidelt võeti naeratades raha viimse hetkeni, ehkki ausa tegevuse huvides võinuks öelda – stopp!

Jutt tuhapilvest on suitsukate, loll on see, kes vabanduseks põhjust ei leia. Tuhapilve ajal käitus TopTours Türgis oma klientide suhtes väljapressijana, kui jättis inimesed võõrsil saatuse hooleks. Kas tarbijakaitse elab teises maailmas, kui ei tea, mis tegelikult toimub?

Küsimuste küsimus on seegi – kas keegi kontrollib Eestis äri ajavate välisärimeeste tausta? Politsei ja kapo võiksid väliskolleegidelt uurida, mis inimesed nad oma kodumaal on ja miks nad valisid äritegemise kohaks Eesti. Praeguses kontekstis on tegemist mitme riikliku ametkonna praagiga, ja kodanike kahjude hüvitamisel peab riik õla alla panema, kui firma mõnemiljonilisest tagatisest enam ei piisa.

Vambola Paavo, ajakirjanik, TopToursi ohver

http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=380111

Sellega on toptours.ee lisatud pankrotis spam saatjate hulka.