Järgnevalt 1 näide späm kirjade saatjast: Kõpu Maria Talu OÜ näitel.

Edastan siinkohal erandkorras oma vastuse ühele massiliselt kirju saatnule. Nimelt ta tundis huvi, et miks on ta siin lehel nimetatud kui ma olevat temalt selle uudiskirja saamise tellinud. Seejuures olevat see telliti minu 6-l erineval aadressil, nende seas oli 4 erinevat domeeni ja ajaliselt tehti seda 59 sekundi jooksul.

Kas leidub keegi, kes usuks, et ükskõik kes telliks rohkem kui 2 uudiskirja samalt firmalt? Antud juhul aga lausa 6 tükki järjest. See on üks näide, kuidas hooletu suhtumine interneti turundusse toob kaasa inimeste postkastidesse kakamise.

Seejuures kakas Riina Rand oma “pretensiooni” jällegi kõigisse kuude postkasti.

Tema pretensioon oli järgnev (kell 21:41):

Lgp. Virgo Kurve,
Saadan Teile käesoleva kirja kuuele aadressile, millega olete liitunud 29.07.2009. a. Maria Talu uudiskirja saajaks. Kaasasolevast failist leiate väljavõtte oma liitumise kohta, seega ei ole meie poolt tegemist spämmimisega. Kui olete selle lihtsalt unustanud, siis siikohal väike meeldetuletus ja kui soovite listist lahkuda, siis eemaldame Teie aadressid heameelega. Kui keegi on Teie või meie kulul halba nalja teinud seoses Teie aadresside lisamisega, Maria Talu uudiskirja saajaks, siis loodan mõistvale suhtumisele ja vastastikule austusele ja me eemaldame Teie aadressid koheselt ja ootame ka meie kohta käiva laimu eemaldamist Teie lehelt.
.a href=”../2010/04/”>https://www.spami.ee/2010/04/
Alates 29.07.2009. on Maria Talu saatnud välja ainult 2 uudiskirja 01.10.2009 ja 29.04.2010. Miks Te meid siis kohe peale esimest uudiskira ei lisanud spämmijate nimistusse ja miks Te ei lahkunud uudiskirja sajate listist, kuna uudiskirja lõpus on olemas selleks vastav link?
Samuti oli käesolevas uudiskirjas selgelt öeldud, kuidas on uudiskirja saajate kontaktid kogutud:
Käesoleva uudiskirja saajate kontaktid on saadud läbi Maria Talu kodulehel registreerumise ja Tourestil 2010 Maria Talu hea koostööpartneri Seikle Vabaks ja Maria Talu ühispaketi loosimisel osalemise.
Palun võimalikult kiiret tegutsemist ja lõpetada Maria Talu kui spämmija kohta negatiivse info levitamine Teie veebilehel. Samuti ootan Teie poolset selgitust tekkinud olukorrale.
Parimate tervitustega,
Riina Rand
Maria Talu
.a href=”mailto:riina@maria.ee”>riina@maria.ee
tel: 504 5108

Juurde oli lisatud fail, millel näha justkui minu 6 aadressi liitumistega. See on esitatud väikselt aga klikkige see suuremaks, siis näete, et kõik need liitumised tehti 59 sekundi jooksul.

maria talu spam
maria talu spam

Kell 23:34 saatsin siis vastuse:

Tere
Minu e-maili aadresside teadmine ei tähenda, et mina nende omanikuna liitusin Teie listiga. Selleks on teil listi omanikuna vaja ikkagi rohkemat, näiteks e-maili omanikule edastad unikaalne kood ja sealt tagasi tulnud kinnitus. Sellel praegusel juhul võib igaüks ka .a href=”mailto:toomas@president.ee”>toomas@president.ee aadressi (kui selline eksisteerib) listi susata.
Pealegi veel nagu ise märgite, siis mina olevat tellinud lause 6 aadressile uudiskirja. Järjest! Kas see kummaline ei tundunud?
Nimetatud lehel on ka eraldi rubriik: .a title=”Vaata kõiki teema hansanet OÜ spam võrk postitusi” href=”../category/hansanet-ou-spam-vork/”>hansanet OÜ spam võrk mis võiks tausta selgitada, kuidas minu aadressidele hakkas tulema suurel hulgal reklaame just nimelt juuli lõpus.
Mina ei saa kontrollida oma e-maili aadresside sattumist ükskõik kelle koostatud andmebaasi või siis sealt nende edasi levitamist. Nendest 4 aadressi olid sisestatud vaid EENet domeenide andmebaasi ega olnud isegi kodulehe või mujal avaldatud. Nagu näete, siis algused aj* või di* on väga harva esinevad. Nõusolekut saatmiseks peab tõestama saatja. Kas te suudate kasvõi IP aadressi esitada?
Pealegi selle praeguse kirjaga ka spämmisite, sest saatsite identse sisu ja pildi 6-le aadressile. Ühest aadressist oleks ju piisanud. Sellega tekitasite vähemalt 5 minu postkastis jälle kirja prügikasti liigutamise liigutamise ja raiskasite sellega minu aega.
Kui tunnete muret, et esimesed 2 kirja pole avaldatud, siis selle puudujäägi ma parandan ja otsin Maria Talu varasemad kirjad ülesse. Lihtsalt ma olen 1 kirja “andestanud” kui see ei tule just ühel päeval 5-7 aadressil ja selle tõttu ei hakka silma.
Lugege ka lehe spami.ee äärest, mille kopeerin ka siia:
_ Mitmed firmad pakuvad oma kodulehe kaudu võimalust tellida e-maili aadressile pakkumisi, infot või uudiskirju. Kahjuks on veel väga paljud neist ainult sellised, kus küsitakse saaja e-maili aadressi ja mitte tema nime ega muid kontakte. Samuti ei järgne registreerimisel sellele aadressile teavituse saatmist, et taoline sooviavaldus on laekunud ja palume oma soov kinnitada järgneval veebi lingil klikkimisega. Kui lisate lihtsalt aadressi saajate nimekirja, siis te tegelikult ei tea, kas soovi avaldas selle aadressi tegelik omanik või oli selleks mõni “sõber,” kes tahtis risustada kellegi teise postkasti. Seejuures jääb see sõber enamasti tuvastamata. Samuti ei suuda te tõendada oma postituse seaduslikkust, sest e-maili pakkumiste saamiseks peab olema eelnev nõusolek.
Siin lehel on ka paar taolise lihtsa protseduuri vastu eksinud firmat ja ilmselt kuni tosin saatjat, kes ei ole lihtsalt enda sattumist siia veel avastanud.
Kui te registreerite internetis info saajate e-maili aadresse, siis alati saatke sellest ka teavitav e-mail!_

Kui tahate oma mainet parandada, siis saatke kogu nimekirjale e-mail, milles küsite üle nende nõusolekud, sest ilmselgelt teil puuduvad saajate nõusolekud. Kes on selle andnud, siis ilmselt tellib ka edaspidi uudiskirja. Kelle aadress on aga sinna tema teadmata või 6 koopiana pandud, siis ilmselt ei pikenda tellimust.

Virgo Kruve

Nagu kirjutasin, siis avaldasin ka selle esimese kirja.

Vastus sellele tuli juba 0:03 ja algas nii:

Edastasin Teie kirja oma kodulehe tegijale ja eks näeb, mis tema asjast arvab.

Teie toon saadetud kirjas on väga kuri ja ähvardav. Te olete kahjustanud meie ettevõtte mainet ja ma ei näe mingit õigustust selliseks käitumiseks ja ma tegelen asjaga edasi.

Minu teine vastus:

Mis te ootasite, et ma viskan hundiratast ja joodeldan rõõmust kui saadate oma “nõudmised” samadel kuuel aadressil kuhu varem oma reklaamigi?
Teie ettevõtte maine läks allavett sellest hetkest kui valisite endale sellise kodulehe tegija ja tema pakutud lahenduse.

Hetkel rohkem kirju pole vahetatud aga hoian lugejaid sellega kursis.

Mida oleks sellest õppida.

Esiteks ärge tulge reklaami ohvrile nõudmisi esitama kui olete ise interneti alal sileda ajuga.

Teiseks mõelge üle e-kirjade kasutamise poliitikad, kas tegelikult on teil inimeste nõusolekud olemas või on need saadud usalduse peale internetist.

Kolmandaks näitab sõnade: “laim”, “negatiivse info levitamine” või “kahjustanud meie ettevõtte mainet” kasutamine, et tegelikult on selle ütlejal ükskõik mida tunneb teisel pool arvuti ekraani oma postkastist poole tosina identse reklaamkirja leidja. Teda huvitab ainult Maria Talu OÜ kuvand internetis. Niikaua kui saadetud pakkumised rändavad trash kataloogi, ei ole tal sellest probleemi. Aga kui soovida tema reklaamkirja laiemalt levitada, siis on kohe need 3 eelnevalt kasutatud sõnapaari mängus ja lubatakse asjaga edasi tegeleda.

Täiendus 7. mai kell 11:11. Lõpetasin just üle veerandtunnise kõne sõbraga, kellega oli ühendust võtnud tema hea tuttav ja ilmselt siis mitte omal algatusel, vaid pärast seda kui Riina Rand oli teda selleks ärgitanud. Minuni jõudnud info järgi olevat ma korraldanud küberrünnakuid Kõpu Talu vastu ja nemad olevat selle kohta ka avalduse politseile teinud. Rääkisin siis omapoolse versiooni ära (spam kirjade avaldamisest siin lehel)  ja sõber nõustus, et antud juhul oleks tegemist tühjade süüdistustega. Kui seda täpsemalt väljendada, siis minu postkasti ristustati, tegin selle avalikuks, ilmselgelt pole ma korraldanud “küberrünnakut” rohkem kui nende kirjade siin avaldamine ja kokkuvõttes siis “kaks kõva kivi head jahu ei jahvata”.

Siin lehel e-mailide avalikuks tegemise pärast on ka varem 2 juristi võtnud vaevaks oma klientide nimel pretensioone esitada aga keegi pole varem politseiga ähvardanud (pealegi soovimatu spam kirja saajat!). Seejuures ei saavutanud ka nemad mingit edu ega muutust. Taoline samm läbi tuttavate asjasse kaasamise aga välistab võimaluse minu poolt kirjade maha võtmiseks. Esmalt siis saadetakse mulle pakkumisi, siis kirjutatakse nende avalikuks tegemise peale ja lõpuks kaasata kõrvalised inimesed sellesse kui ollakse minu kohta juba rüvedaid asju välja mõelnud.