No-spam firmad november 2009

Späm kirja saatmise ja siin lehel avaldamise tõttu on ühendust võtnud järgnevad firmad, kes edaspidi on karmistanud e-mailide lisamist info saajate nimekirja (see ei toimu automaatselt pärast internetis aadressi sisestamist, vaid kasutatakse lisameetmeid ja tuvastatakse, et kõnealuse aadressi valdaja on taolise liitumise soovi ka kinnitanud).

Aves Travel AS – nende kodulehel sai lihtsalt e-maili sisestamise järel andmebaasiga liituda. Kasutasid kirjade välja saatmise vahendamise teenust. Edaspidi peaksid liitumised saama ka täiendava kinnituse e-maili omaniku poolt.

Brages AS ehk Golden Lady sukkade müüja, goldenpoint.ee – nende andmebaas läks üle Kodupaber AS-ile ja pärast asjaolu ilmnemist, et sinna oli lisatud aadresse ilma nende omanike teadmata (ilmselt Brages AS töötajate poolt), sai kokku lepitud mitte ainult siin avaldatud kirjade aadresside eemaldamine, vaid ka järgmise postituse tegemine nii, et ka võimalikud teised sundkorras saajad jääksid sellest edaspidi kõrvale. Selleks küsitakse järgmises saadetavas kirjas veelkord kinnitust info saamisele ja ilma selleta võetakse aadress nimekirjast edaspidi välja.

catwalkers.eu – saatis 21. septembril küll späm kirja aga 23. septembril küsisid üle, kas tegemist ei võinud olla soovimatult andmebaasi lisamisega. Selguski, et keegi oli seda teinud pahatahtlikult aadressilt 194.204.62.22 ehk adsl22.uninet.ee ja see ei ole kunagi olnud ka käesoleva lehe omaniku interneti ühenduse pakkujaks.

Bergerreisid – said teadlikuks 20. novembril 2009, et selle ajani saadetud pakkumised olid ilma postkasti omaniku algatuseta lisatud nende andmebaasi. Lahendus on veel teadmata, sest tahavad endiselt, et soovimatu kirja järel tuleb sellele reageerida mitte soovimisest teatamisega. Peaksid tegelema saastunud nimekirja aadressidest puhastamisega läbi kirja saamise soovi üle küsimisega ja mitte vaid nende välja võtmistega.

Bergerreisid saatsid 25.02.2010 lõpuks e-maili ja puhastasid oma listi ära sinna aadressi omanike soovi vastaselt lisatud aadressidest

——– Original Message ——–

Subject: TÄHELEPANU, BERGERREISIDE UUDISKIRJA SAAJAD!
Date: Thu, 25 Feb 2010 14:00:18 +0200
From: Bergerreisid <pakkumised@bergerreisid.ee>
Reply-To: Bergerreisid <pakkumised@bergerreisid.ee>
To:
Teie meiliaadress on Bergerreiside uudiskirjade saajate nimekirjas. Tarkvara ei tea, kas Teie olete lisanud aadressi ise või on seda tehtud Teie eest. Kui Te soovite ka edaspidi saada soodsaid reisipakkumisi, siis palun klikkige järgnevat linki:
Olen nõus

Linki mitte klikkides, kirja ignoreerides või kustutades ei saadeta Teile enam Bergerreiside sooduspakkumisi.

Parimat soovides BERGERREISID OÜ

Ваш емаил адресс был добавлен в рассылку Bergerreisid. Система не знает, сами ли Вы добавили емаил или это сделали за Вас. Если Вы желаете и в дальнейшем получать льготные предложения от Bergerreisid, пройдите по ссылке:

Согласен

В случае, если Вы проигнорируете это письмо Bergerreisid не будет присылать Вам льготные предложения.