spam kirja koostaja kaebas selle levimise peale Andmekaitse inspektsiooni

Üsna huvitava kirja sain seoses Eesti firmade späm kirju sisaldava interneti kogumikuga. Altex Marketing väitis, et nende aadressil altex.ee sisaldunud Maalehe reklaamiga failid olid kellegi poolt pahatahtlikult spämmitud. Nad kaebasid kirja levitamise isegi Andmekaitse inspektsiooni.

.a href=”http://virgokruve.wordpress.com/files/2009/09/0808433-altex-kaebas-ennast-spam-kirja-saatjana-andmekaitse-inspektsiooni.jpg”>altex.ee kaebas ennast spam kirja saatjana andmekaitse inspektsiooni. Katke nende saadetud kirjast seoses lehega www.spami.ee
altex.ee kaebas ennast spam kirja saatjana andmekaitse inspektsiooni. Katke nende saadetud kirjast seoses lehega www.spami.ee

Kas keegi teab sellest juhtumist lähemalt?

Minu senises praktikas oleks see esmakordne kui späm kirja valmistaja või vähemalt seda oma serveris hoidnud isik esitab selle levimise peale kaebuse ja veel Andmekaitse inspektsiooni. Kas mitte taolise kirja ja meili sisu ei olegi võimalikult palju levida.

Muideks, see kõnealune kiri on veel endiselt vaadetav

.a href=”http://www.altex.ee/disain/maaleht/email/maaleht-elisa.html” target=”_self”>http://www.altex.ee/disain/maaleht/email/maaleht-elisa.html

ja späm kirjana nimekirjas

www.spami.ee/2008/12/02/altex-ee-saadab-spam-kirja-ajalehe-maaleht-nimel/

Tuletan meelde, et varem on ähvardatud späm kirja internetis avaldamise eest (mis oli saadetud mulle postkasti) mind ka lausa kohtusse kaebamisega, et taoline reklaamsõnumi juurde firma võlgade, kontaktide ja isikute nimede lisamine neile ehk spämmi saatjatele ei sobivat.